Het is eenvoudig:

Alleen met je hart kun je goed zien.

Het wezenlijke is onzichtbaar voor het oog.

Uitspraak van de vos in ‘De kleine prins’ van Antoine de Saint- Exupéry

Voorstellen Jetske

Ik ben Jetske Veenstra, dankbare moeder van een prachtige, studerende dochter.

Geboren in Friesland en opgegroeid in een groot en woelig gezin trek ik veel op met mijn ernstig verstandelijk beperkte broer. Dit is van bepalende invloed op mijn verdere leven. Doordat hij niet in staat is om op de doorsnee manier te communiceren, ontwikkel ik al jong expressieve, muzikale en creatieve vermogens en een grote mate van intuïtieve gevoeligheid.


Ik ben gediplomeerd in het HBO Jeugdwelzijnswerk en volg ook nog gedeeltelijk de Academie voor Expressie. Hierna doe ik jaren professionele ervaring op in het creatief, expressief en muzikaal therapeutisch werken met verstandelijk beperkte kinderen en probleemgezinnen. Ook ben ik altijd enthousiast bezig met mijn eigen ontwikkeling op het gebied van theater, stem, beweging en persoonlijke groei.

Met mijn bedrijf Sterreke maak ik Verteltheater voor 2 tot 6 jarigen, geef lessen Spelen met Muziek aan ouders en jonge kinderen en aan (begeleiders van) peuters en kleuters op scholen of in de naschoolse- en kinderopvang.
Wat ik als heel bezielend ervaar, zijn de Bijzondere Vieringen waar ik zo nu en dan voor wordt gevraagd. Het raakt me telkens weer als ik op deze wijze een bijdrage mag leveren aan een belangrijke gebeurtenis in iemands leven. Zorgvuldig afgestemd maken we helder waar het om gaat en hoe we daar het beste uitdrukking aan kunnen geven. Als kroon op het geheel volgt dan de Bijzondere Viering. Het is altijd weer ontroerend en indrukwekkend om te zien wat zoiets met mensen doet en hoe bekrachtigend dit werkt.

Hiernaast ben ik met hart en ziel peuterjuf. Jonge kinderen reageren vaak onbevangen vanuit hun hart en nodigen mij daardoor uit dit ook te doen. Dit maakt me telkens weer blij en opent de deur naar de ander.

Over Sterreke 

Ik lanceer mijn website in het paasweekend. Pasen staat voor mij symbool voor door het diepe duister naar het licht gaan.
Lang geleden ben ik korte tijd eufoor zwanger van Sunsa (Sloveens voor zon), Sunny mijn zonnekind. Direct vanaf de conceptie voel ik zijn aanwezigheid. Als tot me doordringt dat ik nauwelijks voor mezelf kan zorgen laat staan voor een kind, neem ik verscheurd van hem afscheid. Duidelijk hoor ik zijn woorden
Mama, ik hoef helemaal niet geboren te worden, jij moet geboren worden.
 
Na de abortus, raak ik in een diepe depressie. Zo diep, dat ik op een nacht volledig gedrogeerd tot 2 x toe mezelf probeer te verdrinken onder het ijs. Als ik er ook de 2e keer weer onderuit klim, besef ik me dat ik niet dood wil en loop in het donker naar een lichtje in de verte. Aan boord van die woonboot, is er net die dag een kindje geboren. Hoe bijzonder deze samenloop!
Hier ligt mijn begin van echt leren leven.
 
Als ik na een paar jaar, dwars door alle anticonceptie heen weer zwanger blijk, begrijp ik er niets meer van. Kwetsbaar en onzeker, heb ik geen vertrouwen in mijn moederschap en opnieuw kies ik voor een abortus. Boos sluit ik me er deze keer emotioneel voor af. Maar ook dit kind zoekt een weg naar mijn hart. Jaren later tijdens een bijzondere ceremonie erken ik ook dit kind en krijgt 't een plek. Ze onthult een wonderlijke naam ‘Godinnetje dat voor het blote oog niet zichtbaar is’.

Als een wonder word ik na vele jaren voor de 3e keer zwanger. En voor 't eerst, hoewel de omstandigheden zwaar zijn, voel ik diep van binnen het vertrouwen en weet ik dat ik 't kind kan dragen. Mijn dochter voelt als een godsgeschenk en ik ben intens blij en dankbaar voor haar bestaan.

Sterreke 's logo staat symbool voor deze weg door 't duister naar 't licht. De ster onderaan symboliseert de breuk in het ijs waar ik 's nachts de dood zoek en nieuw leven vind. De figuur die oprijst, opent zich naar de zichtbare en onzichtbare wereld, zowel gevend als ontvangend.
Het maakt me blij dat er regelmatig mensen zijn die Sterreke als engel, godin of lichtwezen zien.Sterreke - Jetske Veenstra - Dioriet 2 - 3831 VT Leusden - 033-4334484 - K.v.K. nr: 32140993
Links | Facebook