Het is eenvoudig:

Alleen met je hart kun je goed zien.

Het wezenlijke is onzichtbaar voor het oog.

Uitspraak van de vos in ‘De kleine prins’ van Antoine de Saint- Exupéry

Voorstellen Jetske

Ik ben Jetske Veenstra, dankbare en trotse moeder van een studerende dochter.

Geboren in Friesland en opgegroeid in een groot en woelig gezin trek ik veel op met mijn ernstig verstandelijk beperkte broer, wat van bepalende invloed op mijn verdere leven is. Doordat hij niet in staat is om op de doorsnee manier te communiceren, ontwikkel ik al jong expressieve, muzikale en creatieve vermogens en een grote mate van intuïtieve gevoeligheid.


Ik ben gediplomeerd in het HBO Jeugdwelzijnswerk en volgde gedeeltelijk de Academie voor Expressie. Na mijn opleiding doe ik jaren professionele ervaring op in het creatief, expressief en muzikaal therapeutisch werken met verstandelijk beperkte kinderen en probleemgezinnen. Hiernaast blijf ik mij ontwikkelen op 't gebied van theater, stem, beweging en persoonlijke groei.

Met mijn bedrijf Sterreke maak ik Verteltheater voor 2 tot 6 jarigen, geef lessen Spelen met Muziek aan ouders en jonge kinderen, aan (begeleiders van) peuters en kleuters op scholen of in de naschoolse- en kinderopvang en begeleid ik nog allerlei andere muzikale of expressieve lessen en projecten.
Wat ik als heel bezielend en dierbaar ervaar, zijn de Bijzondere Vieringen. Het raakt me telkens weer als ik op deze wijze, zorgvuldig afgestemd, een bijdrage mag leveren aan een belangrijke gebeurtenis in iemands leven. Het is altijd weer ontroerend en indrukwekkend om te zien wat zoiets met mensen doet en hoe bekrachtigend dit werkt.
De laatste jaren neemt StrandKunst een vlucht. Iets wat ik al van jongs af aan doe, krijgt ineens een podium en wordt door velen gezien, gewaardeerd en gekocht!

Hiernaast ben ik ook nog een paar dagen met hart en ziel pedagogisch medewerker. Kinderen reageren vaak onbevangen vanuit hun hart en nodigen mij daardoor uit dit ook te doen. Dit maakt me telkens weer blij en opent de deur naar de ander.

Over Sterreke 

Bewust lanceer ik deze website in het paasweekend. Pasen staat voor mij symbool voor door het diepste duister naar het licht gaan.
Lang geleden ben ik korte tijd eufoor zwanger van Sunny, mijn zonnekind. Direct vanaf de conceptie voel ik zijn aanwezigheid en is er bijzonder en intens contact. Als tot me doordringt dat ik nauwelijks voor mezelf kan zorgen, laat staan voor een kind, neem ik verscheurd afscheid.
Duidelijk hoor ik zijn woorden “Mama, ik hoef helemaal niet geboren te worden, jij moet geboren worden. Ik ben hier voor jou!
 
Na dit afscheid raak ik in een diepe depressie. Zo diep, dat ik op een nacht volledig gedrogeerd tot 2 x toe mezelf probeer te verdrinken onder het ijs. Als ik er ook de 2e keer weer onderuit klim, besef ik dat ik niet dood wil en loop in het donker naar een lichtje in de verte, waar ik aan boord word gehesen.
Net die dag is daar een kindje geboren. Hoe bijzonder!
Hier ligt mijn begin van echt leren leven.
 
Als ik na een paar jaar, ondanks uitstekende anticonceptie weer zwanger blijk, begrijp ik er niets van. Kwetsbaar en onzeker, heb ik geen vertrouwen in mezelf en mijn moederschap. Opnieuw kies ik voor een abortus. Boos sluit ik me er deze keer emotioneel voor af. Maar ook dit kind zoekt haar weg naar mijn hart. Jaren later tijdens een bijzondere ceremonie erken ik haar bestaan en krijgt ze alsnog een plek. Ze onthult haar bijzondere naam
‘Godinnetje zo klein, dat ze voor het blote oog niet zichtbaar is’.

Als een wonder word ik na vele jaren voor de 3e keer zwanger. En voor 't eerst, hoewel de omstandigheden opnieuw zwaar zijn, is er eindelijk vertrouwen dat ik dit kind kan dragen. 
Mijn dochter voelt als een godsgeschenk en ik ben intens blij en dankbaar voor haar bestaan.

Sterreke 's logo staat symbool voor deze weg door 't duister naar 't licht. De ster onderaan symboliseert de breuk in het ijs waaronder ik de dood zocht en nieuw leven vond. De figuur die oprijst, opent zich naar de zichtbare en onzichtbare wereld, zowel gevend als ontvangend.Sterreke - Jetske Veenstra - Dioriet 2 - 3831 VT Leusden - 06 22965737 K.v.K. nr: 32140993
Links | Facebook Jetske | Facebook Sterreke