Ervaringsverhalen Verteltheater

Vriendjes

Wat hebben de peuters, kleuters en juffen genoten van de voorstelling verzorgd door Jetske. Het verhaal uit het prentenboek 'Pad & Ko' werd uitgespeeld met twee grote knuffels Pad en Konijn. Ze beleefden allerlei avonturen met elkaar. Kietelen, knuffelen met echte knuffels, je bewegen als pad en konijn en zingen. Het was een geslaagde, gevarieerde en interactieve voorstelling! De kinderen mochten daarna nog vragen stellen. Er kwamen allerlei vragen en ook complimentjes over de leuke voorstelling. 'Het was heel leuk!' 'Het was 't mooiste verhaal van de wereld.
Namens alle kleuterleerkrachten van de KubusOp zoek naar oma

Hoera! Wij mogen met de peuters naar Jetske ’s voorstelling ‘Op zoek naar oma’, die ze speciaal voor de Kinderboekenweek heeft gemaakt . Vol spanning kijken we naar het prachtige decor dat er in de gymzaal is gebouwd. Dan begint er een mooi avontuur van een verdrietig meisje dat een oma zoekt om mee te spelen en te knuffelen.
De kinderen worden helemaal meegenomen in het verhaal en mogen ook dansen en zingen. Jetske weet heel goed de aandacht van de kleintjes erbij te houden en maakt ze echt onderdeel van het avontuur. Het samen vinden van een echte oma aan ‘t eind, is een mooie verrassing!

De voorstellingen van Jetske zijn altijd interactief en hebben een goede afwisseling tussen spel, muziek en beweging. Als vanzelf worden het jonge publiek meegenomen in het verhaal. Jetske weet de kinderen altijd op een mooie manier te raken en te boeien met onderwerpen die hun echt aanspreken. Naar zo’n voorstelling gaan, is echt een cadeautje!
Gisela


Feest!

Jetske doet hele leuke dingen met en voor kleuters en peuters!
Ik ontmoette haar op een Spelen met Muziek peuterverjaardagsfeestje. Als (gast-)oma heb ik een paar keer met kinderen deelgenomen aan workshops en zijn we naar haar Verteltheater geweest. Dat was heel fijn voor de kinderen, die door d.m.v. verhaal en muziek worden meegenomen in en aangezet tot de wereld van fantasie, hun wereld waarin alles...., nou ja bijna alles mogelijk is. De wondere wereld van spel en muziek met kinderen!
Ria van Dalen – Hopster (gast-oma)


We hebben er een geitje bij

Ik was samen met mijn 3 jarige kleindochter bij Jetske ’s voorstelling. Wat een verrassing dat ze op haar step het toneel op kwam rijden! Meteen was iedereen vol aandacht en door de wisselwerking die Jetske met de kinderen creëert, weet  ze die aandacht tot ’t eind te houden!
Onderweg naar het babygeitje gaan de koe, het paard, de kippen en een konijn mee op de step! Ook het varken met biggetje worden met modderpoel en al mee gesleept. Het was een heerlijke beestenboel, met prachtige vondsten die ik hier niet ga verklappen.
Lieve Jetske we hebben genoten en we willen wel naar al je voorstellingen! Superrrrrr leuk!
Sonja (oma & peuterjuf)


Zaadje in de wind

De peuters en kleuters hebben een mooie en bijzondere voorstelling mogen bijwonen. Bij binnenkomst was al te zien hoe je met lappen de verschillende seizoenen een gezicht kunt geven. Heel ingenieus was de paraplu met stukjes spons die de zaadjes voorstelden.
Meteen vanaf het begin werden de kinderen meegenomen in het verhaal. Ze keken vol aandacht, zongen en bewogen met de liedjes mee en hadden ook zelf een inbreng. De zaadjes meegenomen door de wind kwamen bij de zon, op een hoge besneeuwde bergtop, in de woestijn, werden opgegeten door een vogel en een muis. Spannend hoe het kleinste zaadje uiteindelijk overblijft en gaat groeien!
Helemaal dikke pret toen niet alleen het plantje water kreeg, maar ook de kinderen een beetje nat werden gespoten.
Kortom het was een leuke bijzondere voorstelling met mooie aankleding en attributen helemaal gericht op het  jonge kind. Knap en bijzonder hoe Jetske dat allemaal alleen kan en haar jonge publiek blijft boeien! Ze neemt iedereen echt mee in het verhaal, geeft ruimte om ook zelf iets te doen of te zeggen en ze brengt het geheel mooi beeldend. Een echte aanrader voor het jonge kind!
juf Marian


Klaar voor de Start

Jetske speelt een voorstelling over de vriendjes Aapje (klein & bang) en Monkey (groot & stoer). Het thema: bewegen is goed voor je maar aardig zijn voor elkaar ook, wordt mooi uitgewerkt! Aapje is verdrietig omdat Monkey gezegd heeft dat ie niks goed kan en nou mag Aapje niet meer meedoen. De peuters en kleuters leven met Aapje mee en willen hem graag helpen. Zo doen ze al zingend allerlei sportspelletjes samen en met hun hulp en enthousiaste aanmoediging, durft Aapje steeds meer en lukt alles beter. De grote stoere Monkey mist zijn vriendje en wil het graag weer goed maken. Hij zingt het mooie 'sorry-liedje' waarna al het verdriet weer verdwijnt.
We hebben genoten.
(kleuter)juf Dorothé

Spontaan en vrolijk neemt Jetske ons mee tijdens de voorstelling. Het is een mooi verhaal wat goed wordt gespeeld door haar. Dat zie je aan de betrokkenheid van de peuters, die normaal nogal snel afgeleid zijn.
Het decor ziet er goed uit en spreekt de kinderen aan. Ze zijn zichtbaar onder de indruk van het geheel. Wat ik mooi vind aan het verhaal, is dat het een positieve boodschap heeft en dat de kinderen zo op jonge leeftijd al leren om elkaar te accepteren en te helpen.
(peuter)juf Laila
 


Nog 100 nachtjes slapen

Een prachtig verhaal van het meisje Dorus, dat zo graag haar verjaardag wil vieren, het liefst met een mooie slinger. Terwijl mama druk aan het koken en bellen is, gaat Dorus op zoek naar de mooiste lapjes.

De rollen worden door Jetske eenvoudig, maar geloofwaardig neergezet. Ze is zowel Dorus, mama, de vertelster en de politieagent. Het decor is groot en de ruimte wordt ook gebruikt om de kinderen te laten meespelen, zingen en dansen. Er is veel interactie met de kinderen. Naast me hoor ik meerdere keren gefluister hoe het toch kan, dat Dorus met haar (vinger)schaar lapjes knipt. De kinderen vinden het prachtig en helemaal als ze op het eind de vlaggetjes mogen helpen ophangen.
Leuke voorstelling, ik ben benieuwd wat we volgend jaar kunnen verwachten……
Juf Bonny


Hallo Wereld

Onze peuters en kleuters hebben vanochtend genoten van een geweldige interactieve kindervoorstelling. Het verhaal is geïnspireerd op het thema van de Kinderboekenweek ‘Hallo Wereld’.

Jetske weet door de aankleding van de ruimte en met haar vriendelijke uitstraling veel sfeer te creëren. Ze maakt gebruik van herhaling, leuke eenvoudige liedjes met veel beweging, waarbij de kinderen goed mee kunnen doen en weet met haar spel en expressiviteit, een spannend verhaal neer te zetten. Een voorstelling van drie kwartier voor jonge kinderen lijkt lang maar de tijd vloog voorbij.
Juf Evelien


Afronding natuurproject

Wij hadden Jetske gevraagd of zij passend verteltheater, voor het eind van ons natuurproject zou kunnen verzorgen. Ze reageerde direct enthousiast. Het verhaal 'van zaadje tot plant' werd door haar helder verteld, verbeeld, gezongen en gedanst. De peuters werden er uitgebreid in betrokken doordat ze vaak ook zelf mochten zingen, dansen, bewegen en meepraten.

Het was een geslaagde, levendige voorstelling. De kinderen hebben er zichtbaar van genoten, het sloot echt aan op hun niveau en belevingswereld en ook wij als leidsters kijken er met plezier op terug.
Dank je wel  Jetske.
leidsters De Laak en Kikker.


Mama Kwijt

Vanmorgen gingen we met de peutergroep naar de gymzaal voor de voorstelling 'Mama kwijt'. Toen we binnen kwamen zagen we een prachtig decor, het leek wel op een bos en de peuters keken vol verbazing rond.
We zagen alle dieren die in het boek voorkwamen en Jetske was verkleed als uil, ze had hele mooie blauwe veren op haar kleding, wauw!
De peuters genoten en vonden het erg leuk om mee te zingen en mee te bewegen. Aan het eind kregen we allemaal een lekker koekje van mama Uil, jammie.
Jetske, bedankt voor de leuke voorstelling, het was super!!! We verheugen ons nu al op de volgende keer.
juf Ilanit


Fiet

Wat een fijne dag, ‘juf’ Jetske  kwam weer een voorstelling geven. Dit keer ging het verhaal over Fiet de struisvogel die zo graag wilde rennen.
Als je de gymzaal binnenkomt begint het feestje direct al. De zaal is mooi gemaakt met sfeervol licht en allemaal spannende attributen en ‘juf’ Jetske was er natuurlijk ook. Zij vertelde met veel liefde, kracht en stilte van Fiet ’s wervelende gebeurtenissen, waarbij ze ook verschillende liedjes gebruikt en natuurlijk mochten we allemaal meedoen. Het was een prachtige voorstelling waarvan iedereen heeft genoten.
Bedankt ‘juf’ Jetske en tot de volgende keer!
Groeten van juf Mariëlle en de kinderen van groep 1/2A


Wiebelbillenboogie

Jetske maakte van 'De Wiebelbillenboogie' een geweldig leuk toneelstuk. Compleet met decor en kostuums werd het verhaal nagespeeld. Het toneelstuk was levendig, interactief en sloot goed aan bij de belevingswereld van peuters en kleuters. De kinderen werden stuk voor stuk betrokken bij de voorstelling, wat het plezier nog groter maakte. Het was één groot feest met muziek, dans en snoepjes. Alles wat voor jonge kinderen nodig is om een boek om te toveren in een hele beleving. Jetske speelde haar rol erg geloofwaardig, de kinderen bleven betrokken. Ze genoten zichtbaar en praten nog steeds over het boek én het toneelstuk.
juf Anja
 

  

Sterreke - Jetske Veenstra - Dioriet 2 - 3831 VT Leusden - 06 22965737 K.v.K. nr: 32140993
Links | Facebook Jetske | Facebook Sterreke