StrandKunst

Als kind al ben ik creatief en altijd met kosteloos materiaal bezig. Dus ook met zand, schelpjes, bloemen, steentjes e.d. Zo maak ik menig origineel cadeautje.
Later struin ik samen met mijn dochter Tara, heel wat uren langs het strand op zoek naar schatten. Vooral ik maak er vervolgens allerlei moois van en Tara opent dan bij onze tent het ‘museumwinkeltje’. Met veel flair, nodigt ze alle campinggasten persoonlijk uit om langs te komen. Zo bewonderen heel wat mensen deze StrandKunst en wordt er menig uniek souvenir verkocht. Tara ontdekt hiermee al vroeg de waarde van mijn werk en weet er steeds meer mee te verdienen.


In de eindeloos durende zomer van 2018 pas ik op poezen in Castricum. Tot mijn grote geluk breng ik iedere dag op ‘t strand door, waar ik me verbonden voel met een klein meisje dat 't liefst in haar blootje eindeloos rond struint over de lege vlaktes op zoek naar schatten. Soms ligt ze dubbel om wat ze opraapt, vaak is ze verbaasd en verwonderd over vormen, kleuren en structuren. Ze gaat er helemaal in op en stalt haar verzameling schatten uiteindelijk uit in haar 'strandatelier', waarna er een nieuw spel van creëren begint. Er ontstaan verrassende beelden die speels worden gefotografeerd. Foto's waar dit ‘strandmeisje’ vervolgens verrukt over is. ‘Haar werk’ is eenvoudig, authentiek en inspirerend.


In die zomer deel ik voor het eerst mijn StrandKunst via facebook met een groter publiek. Er wordt enthousiast op gereageerd. Dit resulteert in een opdracht voor een kunstwerk, het verzoek om met een groepje op het strand schatten te verzamelen en er iets moois mee te maken en in een tentoonstelling bij het Strandvondstenmuseum (te bezichtigen tot 15 december).
Er is al in diverse media aandacht aan besteed. Klik hier voor het artikel.


Zo dierbaar, bijzonder en verrassend deze ontwikkeling. Het voelt als tot bloei komen!
Mijn droom is om meer stranden, misschien wel wereldwijd, te gaan bezoeken en Strandkunst te maken.

Klik hier voor de collectie 20x20
Klik hier voor de collectie 20x30
Klik hier voor het bestelformulier 
 
Sterreke - Jetske Veenstra - Dioriet 2 - 3831 VT Leusden - 06 22965737 K.v.K. nr: 32140993
Links | Facebook Jetske | Facebook Sterreke