Ervaringsverhalen Spelen met Muziek (vrije versie van muziek op schoot)

Jolie & Dinand

De hele week kijken mijn kinderen uit naar de vrijdagochtend, want dan gaan we naar Jetske! Een vakvrouw met een dijk van ervaring. Door haar warme persoonlijkheid en interesse voor iedereen die muziek komt maken, weet zij zowel de kindjes als de ouders aan zich te binden. Na driekwart jaar hebben wij er nog lang geen genoeg van!
Sanne
 


Karlijn & Linde

Spelen met Muziek zijn hele fijne muzieklessen! Jetske heeft veel aandacht voor de kinderen omdat ze bewust voor niet al te grote groepen kiest en vanwege de geweldige interactie die ze met hun heeft. Leerzaam en erg leuk!
Annette


Suze

De muziekcursussen & workshops voor ouders en kinderen die Jetske geeft, zijn super speciaal. Ik heb er met mijn jongste altijd heel erg van genoten. Bij ’t zingen wordt er heerlijk geknuffeld, geschommeld, gewiegd, gespeeld en gedanst. Bovenal geeft Jetske heel veel ruimte aan ieders eigenheid. Suze speelde na de muziekles, thuis vaak zingend verder. Jetske ’s lessen zijn echt, echt, echt een aanrader ook als je niet vlakbij woont.
Conny


Sofie

Muziek maken met Jetske en poesje Joris, dat is een groot feest! Nog voor ze 1 was genoot Sofie er al met volle teugen van. Nu is ze bijna drie en we gaan trouw naar elke workshop. Jetske is een warme vakvrouw, die met ontzettend veel plezier de kleintjes en ouders mee weet te nemen in samen zingen en muziek maken. Niks is moeilijk, niks is gek, en de kinderen staan op een prettige manier op de voorgrond. Een heerlijke plek creëert ze zo, waar we allemaal graag naar toe gaan.
AnnemiekeNoam

Samen met ons zoontje Noam, hebben mijn man en ik met veel plezier om en om meegedaan aan de cursus Spelen met Muziek. De afwisseling was erg fijn. Van bewegen met liedjes, liedjes met instrumenten, liedjes met actuele materialen (zoals paddenstoelen, herfstblaadjes etc.) tot zelf verzonnen dansjes van de kleintjes. Jetske hanteert een duidelijke structuur en deze voorspelbaarheid was voor Noam heel prettig. Hiernaast was er ook genoeg vrijheid voor eigen inbreng, elkaar nadoen en van elkaar leren. Naast dat het heel leuk was om te doen, was het ook erg leerzaam. Door de liedjes die we elke week zongen (en mee kregen op papier) heeft Noam een enorme taalontwikkeling doorgemaakt. Hij begon de cursus toen hij net twee was en het verschil in taal is echt heel leuk om te merken. Uit zichzelf begint hij thuis de liedjes te zingen (zie filmpje http://youtu.be/SxjSNwuupUc ). Heel leuk hoe kleintjes kunnen leren d.m.v muziek, neem bijv. het opruim liedje. Dat is thuis een enorme hit en zonder problemen wordt de omgekiepte duplo weer opgeruimd. Ook erg fijn dat er bijvoorbeeld ook zacht gezongen werd en zacht gedrumd werd, met aandacht en controle over het spel.

Mocht je samen met je peuter nog iets leuks zoeken dan kan ik je deze cursus zeer zeker aanraden.
Sanneke


Ronja

Mijn dochtertje Ronja (2 jaar) en ik kijken elke week weer uit naar de les 'Spelen met muziek' bij Jetske! Het is iedere keer weer leuk en gezellig! Ik geniet ervan om mijn dochtertje zo blij en enthousiast mee te zien doen. Jetske sluit met haar liedjes en bijpassende instrumentjes goed aan bij de belevingswereld van kinderen, en heeft bovendien ook oog voor de initiatieven en behoeften van het individuele kind. Binnen de les is er een afwisseling van de vertrouwde liedjes en activiteiten, en liedjes die passen bij het seizoen.
Het is voor ons het vaste momentje van genieten in de week!
Irma


Isa

Al vanaf dat Isa 1 jaar is, zingen en spelen we bij Jetske. Elke week werd er naar uitgekeken en was het feest! Nu Isa 4 jaar is kan ze niet meer zo vaak en is haar broertje Sam aan de beurt. De liedjes die ze na elke les op papier meekrijgen hebben we in een plakboek geplakt. Aan de hand van de tekeningen herkennen ze de liedjes en wordt er naar hartenlust thuis en op de achterbank van de auto gezongen! De sfeer bij Jetske is erg relaxed; niets moet en bijna alles mag. Een echte aanrader
AngeleLoes en Janneke

Ik heb samen met mijn dochters Loes (7) en Janneke (4) met veel plezier meegedaan aan de lessen Spelen met Muziek van Jetske. Loes begint er nu wat te groot voor te worden maar ze wil nog wel graag 'hulpje' zijn.
Afgelopen weekend hebben de meiden nog "Jetske" gespeeld. Er werd met de knuffels gezongen en ze hebben ze uitgebreid laten schommelen in een theedoek bij ’t schommelversje. Het liedje “kun je lopen als een ...... beer/poes/paard enz.” werd in allerlei variaties door de hele kamer uitgevoerd. Daarna werd er een drumstel gebouwd en waren de trommelliedjes aan de beurt.

Het is duidelijk, bij Jetske is een mooie muzikale kiem gelegd ...
JosephineVeerle

Onze dochter Veerle (inmiddels 4 geworden) heeft jaren genoten van de wekelijkse Spelen met Muziek lessen. Op dinsdag kwam vaak al de vraag “gaan we vandaag naar Jetske?” En dan moest ze nog een paar dagen wachten. Zowel Veerle als ikzelf hebben ontzettend leuke herinneringen aan onze vrijdagochtenden bij Jetske. De liedjes die we door de jaren heen geleerd hebben, zijn in een groot schrift geplakt en ook nu kruipen we nog regelmatig samen achter de piano om lekker te zingen en spelen. Ik kan het iedereen aanraden om zodra je kind zich een beetje kan bewegen samen naar Spelen met Muziek te gaan. Het is een vrolijke, bijzondere ervaring en een heerlijk uurtje helemaal samen.
Myrthe


Sam

Samen met mijn zoon Sam (toen net een jaar oud) begon ik een aantal jaren terug met een Spelen met Muziek cursus bij Jetske. Het was liefde op het eerste gezicht! De warme sfeer, zelfgemaakte instrumentjes, eenvoudige liedjes en vooral het enorme plezier dat Jetske uitstraalt: Sam en ik waren verkocht.
We zijn cursussen blijven doen totdat Sam vier werd, en Sam groeide mee met de muzieklessen. Van een dreumesje dat ademloos stil alles in zich op zat te nemen werd hij de peuter die het hardst mee zong en danste. En ik genoot natuurlijk met volle teugen van al die muzikale ervaringen. Mijn tweede zoon Jesse is net geboren, en heeft al in de buik mee kunnen genieten van de lessen van Jetske: Sam zong enthousiast liedjes voor hem die hij bij Spelen met Muziek had geleerd. En ik kan niet wachten totdat Jesse een jaar is en ik met hem naar cursus kan!
MartheNoah

Voor mijn dochter Noah was ik opzoek naar iets met muziek en bewegen. Ze vindt dansen en muziek maken prachtig. In eerste instantie had ik haar opgegeven bij de muziekschool, daar heeft ze 2 lessen gevolgd. Maar dit was voor haar niet te overzien en als ouder kon je niet mee doen. Toen kwam ik een flyer van Jetske tegen en ik heb ons opgegeven.

De eerste keer ging ik er met een afwachtende houding heen, eenmaal aangekomen werden we heel hartelijk en warm ontvangen. De liedjes, dansjes en spelletjes worden op het kind aangepast en wat er vooral heerst: "niets moet, en alles mag". Dit was een enorm positieve ervaring en nu zijn wij vaste prik bij de zaterdagworkshops.
Noah gaat er met veel plezier heen en is dol op Jetske. Stiekem hoop ik dat er door deze site meer mensen zich gaan opgeven en dat Jetske meer workshops organiseert, zodat wij nog vaker met elkaar muziek, liedjes en spelletjes kunnen maken.
Karin


Marieke

Onze dochter Marieke gaat vanaf haar eerste verjaardag met veel plezier naar “Spelen met Muziek”. De eerste lesblokken kon ze nog niet lopen, maar dat maakte niets uit. Nu is ze 2,5 jaar en speelt ze de muzieklessen thuis na met haar poppen. Dagelijks moeten we samen (papa, mama, 2 poppen) een kringetje maken en de liedjes van muziekles erbij zingen. Haar “dikkie-dik”-handpop zingt de liedjes van “poesje Joris” en begroet vrolijk haar zusje en de poppen. Ze versiert zich graag met belletjes en zingt de hele dag door. Soms denken we dat ze in een musical leeft. Bij alles wat ze ziet of doet vraagt ze om een liedje of bedenkt ze er zelf een bij. Gelukkig wordt onze kinderliedjesrepertoire uitgebreid met de muzieklessen!! Verder is onze dochter een echte babbelkous. We denken dat “Spelen met Muziek” een positieve bijdrage heeft geleverd op haar taalontwikkeling!!
Natasja

Tijdens de zwangerschap van onze tweede mocht ik als papa voortaan met onze dochter Marieke mee naar muziek. Alle liedjes kende ik al omdat die thuis de hele dag gezongen worden, maar op muziek hoort er ook bij elk liedje iets als een trommel, belletje of lampionnetje. Erg leuk! Het bleek dat ik niet de enige papa was die mee naar muziek ging, af en toe kwamen er ook andere papa’s mee. Hoewel het met de mama’s ook gezellig is, mogen de papa’s zich best nog vaker laten zien.
HugoCharlotte

‘Spelen met Muziek’ brengt echt vrolijkheid in huis! Buiten het feit dat het zo leuk is om op vrijdagochtend samen muziek te maken en te zingen wordt er bij ons thuis sindsdien aanzienlijk meer gezongen.
Aan het eind van iedere les krijgen we de liedjes op papier mee naar huis. Thuis krijgen ze een plaatsje in het muziek-plakboek. Bij de liedjes staat ook een plaatje. Aan het plaatje herkent Charlotte het liedje al. Meerdere keren per week pakt Charlotte haar muziek-plakboek uit de kast, klimt op de bank en zingt al bladerend door haar boek heen. En als Oma langskomt laat Charlotte haar boek zien en zingt trots een geleerd liedje. Oma kent de meeste liedjes niet, maar met de hulp van Charlotte en het lezen van de tekst, leert ook Oma in korte tijd een uiteenlopend repertoire.
Mirjam


Bart

Aangezien ik zelf niet erg muzikaal ben (en mijn man ook niet), is het juist leuk om mee te doen met de cursus “Spelen met Muziek”! Het voegt iets toe wat we niet zo vanuit ons zelf doen: kinderliedjes zingen en spelen op allerlei kleine en vaak zelfgemaakte instrumentjes.
Bart begint vaak voorop de fiets zelf te zingen. Van de crèche ken ik alle liedjes niet. Maar sinds ik met de kinderen naar Spelen met Muziek ga, is mijn repertoire van kinderliedjes flink uitgebreid en kunnen we zo fijn samen op de fiets zingen. Ook voor lange ritten in de auto is het heerlijk. De liedjes die we op papier mee naar huis krijgen, plakken we thuis in een schriftje en dat gaat altijd mee wanneer we lang in de auto zitten. De kinderen herkennen de liedjes aan de plaatjes of we zingen een zelf verzonnen liedje bij iets wat we buiten zien.
Door de dag heen, gebruiken we thuis ook allerlei liedjes. Voor veel momenten hebben we inmiddels wel iets toepasselijks van Jetske geleerd of we verzinnen een variant, waar zij ons ook altijd toe stimuleert: “varieer er maar op los!”
Zeker als een dag wat minder soepeltjes verloopt, helpt dit de luchtigheid en humor er in te houden. Het werkt bijna altijd!
Lucienne


Marte

Onze dochter van 3 vraagt al aan het begin van de week bij het wakker worden: "hebben we vandaag muziekles? ". Als het eindelijk vrijdag is, gaat ze er zingend heen en komt zingend thuis.
We gaan inmiddels al 1 1/2 jaar met veel plezier naar Jetske en "poesje" Joris en het is voor onze dochter hoogtepunt van de week. Behalve dat het leuk is, kent ze inmiddels talloze liedjes die de hele dag worden gezongen. We slaan geen les over!
Ellen


 

Sterreke - Jetske Veenstra - Dioriet 2 - 3831 VT Leusden - 06 22965737 K.v.K. nr: 32140993
Links | Facebook Jetske | Facebook Sterreke