Het is eenvoudig:

Alleen met je hart kun je goed zien.

Het wezenlijke is onzichtbaar voor het oog.

Uitspraak van de vos in ‘De kleine prins’ van Antoine de Saint- Exupéry

Voorstellen Jetske

Ik ben Jetske Veenstra, trotse en dankbare moeder van een puberdochter.

Ik ben geboren in Friesland en opgegroeid in een groot en woelig gezin waarin ik veel optrok met mijn ernstig verstandelijk beperkte broer. Dit is van bepalende invloed op mijn verdere leven geweest. Doordat hij niet in staat was om op de doorsnee manier te communiceren, ontwikkelde ik al jong expressieve, muzikale en creatieve vermogens en een grote mate van intuïtieve gevoeligheid.


Ik ben gediplomeerd in het HBO Jeugdwelzijnswerk en heb de Academie voor Expressie gedeeltelijk gevolgd. Hierna heb ik jaren professionele ervaring opgedaan in het creatief, expressief en muzikaal therapeutisch werken met verstandelijk beperkte kinderen en probleemgezinnen. Ook heb ik me altijd enthousiast beziggehouden met mijn eigen ontwikkeling op het gebied van theater, stem, beweging en persoonlijke groei.

Ik heb een eigen bedrijf 'Sterreke' en maak Verteltheater voor 2 tot 6 jarigen, geef lessen Spelen met Muziek voor ouders en jonge kinderen en aan (begeleiders van) peuters en kleuters op scholen of in de kinderopvang.
Wat ik als heel bezielend ervaar, zijn de Bijzondere Vieringen waar ik zo nu en dan voor wordt gevraagd. Het raakt me telkens weer als ik op deze wijze een bijdrage mag leveren aan een belangrijke gebeurtenis in iemands leven. In zorgvuldige afstemming wordt helder waar het om gaat en hoe we daar het beste uitdrukking aan kunnen geven. Als kroon op het geheel volgt dan de Bijzondere Viering. Het is altijd weer ontroerend en indrukwekkend om te zien wat zoiets met mensen doet en hoe bekrachtigend dit werkt.

Hiernaast werk ik met veel liefde als peuterjuf. Jonge kinderen reageren vaak onbevangen vanuit hun hart en nodigen mij daardoor uit dit ook te doen. Dit maakt me telkens weer blij en opent de deur naar de ander.

Over Sterreke

Pasen, voor mij het symbool van door het diepste duister naar het licht gaan. En dan denk ik aan Sunsa (Sloveens voor zon), Sunny mijn zonnekind waarvan ik lang geleden korte tijd eufoor zwanger ben geweest en met wie ik vanaf de conceptie krachtig verbonden was. Toen het tot me doordrong dat ik nauwelijks voor mezelf kon zorgen, laat staan voor een kind, nam ik verscheurd afscheid van hem. Duidelijk hoorde ik zijn woorden “Mama, IK hoef helemaal niet geboren te worden. Ik ben hier voor jou! JIJ moet geboren worden.”
 
Na de abortus, raakte ik in een diepe depressie. Zo diep, dat ik op een nacht volledig gedrogeerd, tot 2 x toe mezelf heb geprobeerd te verdrinken onder het ijs. Toen ik er ook de 2e keer weer onderuit klom, drong tot me door dat ik niet dood wilde en ik liep in het donker over ’t ijs naar een lichtje in de verte. Daar werd ik aan boord gehesen van een woonboot, waar net die dag een kindje geboren was.
Hier ligt mijn begin van echt leren leven.
 
Toen ik na een paar jaar, dwars door alle anticonceptie heen weer zwanger werd, begreep ik er niets van. Ik was boos, durfde absoluut geen moeder te worden en koos opnieuw voor een abortus. Ik sloot me er deze keer emotioneel volledig voor af maar ook dit kind zocht haar weg naar mijn hart en kwam dichterbij. In een bijzondere ceremonie heb ik haar erkend, een plek gegeven en onthulde ze haar wonderlijke naam ‘Godinnetje dat voor het blote oog niet zichtbaar is’.

Als een wonder werd ik na vele jaren voor de 3e keer zwanger. En voor 't eerst, hoewel de omstandigheden extreem zwaar waren, voelde ik diep van binnen het vertrouwen dat ik dit kind kon dragen. Mijn dochter voelt als een godsgeschenk en ik ben intens blij en dankbaar voor haar bestaan. Moeder van haar mogen zijn heeft me heel veel goeds gebracht.

Sterreke 's logo staat symbool voor deze weg door 't duister naar 't licht. De ster onderaan symboliseert de breuk in het ijs waaronder ik geprobeerd heb mezelf te verdrinken. De figuur die daaruit oprijst opent zich naar de zichtbare en onzichtbare wereld, zowel gevend als ontvangend. Er wordt vaak op Sterreke gereageerd alsof ze een engel of godin is.
Het is Sterreke, uit mij geboren!


Sterreke - Jetske Veenstra - Dioriet 2 - 3831 VT Leusden - 033-4334484 - K.v.K. nr: 32140993
Links | Facebook